معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: سن فرزندآوری بعد از ازدواج یعنی تولد نخستین فرزند در کشور به سه تا چهار سال افزایش یافته است.
به گزارش جوادیه فلاح به نقل از (ایسنا) منطقه کویر، دکتر”احمد جمالی زاده” پیش از ظهر امروز شنبه در مراسم افتتاح نمایشگاه پویایی و جوانی جمعیت در رفسنجان، اظهار کرد: در ۳۰ اردیبهشت ماه سال ۹۳ سیاست های جدید جمعیتی از سوی مقام معظم رهبری به دستگاه های مرتبط اعلام شد که یکی از این دستگاه های مسئول وزارت بهداشت است.
وی افزود: از ۳۱ اردیبهشت تا ۷ خرداد ماه به نام هفته جمعیت نامگذاری شده است که در این راستا برنامه هایی را در دستور کار قرار داده ایم.
وی با اشاره به اینکه در سال های اخیر در کشور ما سن ازدواج در آقایان و خانم ها به طور متوسط ۴ تا ۶ سال افزایش پیدا کرده است، نکته دوم سن فرزندآوری است که سن فرزندآوری بعد از ازدواج یعنی تولد نخستین فرزند در کشور به ۳ تا ۴ سال افزایش یافته و فاصله بین تولد فرزند اول تا دوم که قبلاً ۲ تا ۳ سال بوده الان به ۵ سال یا بیشتر رسیده است.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان با اشاره به کاهش میزان ازدواج و افزایش طلاق، تصریح کرد: میزان باروری در کشور ما زیر ۲ است. یعنی هر زوج باید به طور متوسط دو فرزند داشته باشد تا جایگزینی جمعیت به میزان اعتدال خود قرار گیرد یعنی به ازای هر ۱۰ خانمی که ازدواج می کند باید ۲۱ فرزند به دنیا بیاید تا رشد جمعیت ثابت داشته باشیم.
وی افزود: نرخ باروری در کشور ۱٫۹ درصد است که در رفسنجان نیز همین وضعیت را داریم که اگر به این سمت پیش برویم تا ۲۵ سال آینده جمعیت جوان نخواهیم داشت و عمده جمعیت ما سالمند خواهند بود.
جمالی زاده با بیان اینکه جمعیت مولد یک جامعه، جمعیت جوان است و کاهش جمعیت جوان یک تهدید برای هر کشوری است، اظهار کرد: بنا به این دلایل سیاست های جدید جمعیتی ابلاغ شد که باید پیگیری شود.
وی با تقدیر از شورای فرهنگ عمومی شهرستان که روی شعار کاهش طلاق تمرکز کرده است، یادآور شد: باید روی ازدواج های پایدار کار شود چرا که ریشه بسیاری از آسیب های اجتماعی، ناپایداری خانواده ها است.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان درباره نمایشگاه نمایشگاه پویایی و جوانی جمعیت نیز گفت: این نمایشگاه از امروز تا ۱۰ خرداد صبح و بعدازظهر در پارک جوان برگزار می شود که در کنار آن برنامه های جانبی از جمله مشاوره روانشناسی، مشاوره زوجین، مشاوره برای بیماریهای غیر واگیر، معاینه و بیماریابی نیز در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: از سال گذشته کار جدیدی شروع کردیم مبنی براینکه برای تمام مزدوجینی که برای انجام آزمایشهای تالاسمی مراجعه می کنند علاوه بر کلاسهای قبل از ازدواج، دو کلاس بعد از ازدواج نیز برگزار می کنیم.
جمالی زاده ادامه داد: به مدت یک سال به زوجین درباره مسائلی که مربوط به آنهاست پیامک ارسال و بسته های آموزشی نیز در اختیار زوجین گذاشته می شود که در راستای استحکام بنیان خانواده و کاهش طلاق و نهایتا کاهش آسیبهای اجتماعی است.
انتهای پیام